Lamsvlees in romige saus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4-6 personen;
1 el sesamzaadjes
1 el wit maanzaad
50 g gepelde amandelen
2 groene pepertjes (zonder de zaden)
6 teentjes knoflook (in plakjes gesneden)
stukje gemberwortel (in plakjes gesneden)
1 gesnipperde ui
3 el geklaarde boter/plantaardige olie
6 groene kardamompeulen
kaneelstokje van 5 cm
4 kruidnagelen
1 kg mager lamsvlees (in blokjes gesneden)
1½ tl komijnpoeder
1½ tl korianderpoeder
300 gr. crème fraîche
1 tl maizena
geroosterde sesamzaadjes
Bereiden
- Sezamzaadjes, wit maanzaad, amandelen, pepertjes, knoflook, gemberwortel en gesnipperde ui in droge koekenpan roerbakken.
- Laten afkoelen en daarna in foodprocessor tot pasta malen.
- Boter/olie in koekenpan verhitten.
- Kardamom, kaneel en kruidnagelen bakken tot laatste opzwellen.
- Lamsvlees, komijn, koriander en pasta toevoegen en op smaak brengen met zout.
- Met deksel op de pan laten stoven tot het vlees bijna klaar is.
- Crème fraîche vermengen met de maizena.
- Pan van vuur afnemen en crème fraîche er doorheen scheppen.
- Voor het serveren nog kort opwarmen en met sesam bestrooien.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst
Curry van lamsbout en aardappel
Filobloemen met gekruid lamsvlees
Gestoofd lamsvlees met bindsla
Lamskoteletjes met blauwe bessensaus